Petitie Defence for Children: Ze zijn al Thuis

Teken de petitie van Defence for Children: https://actie.defenceforchildren.nl/petitie-ze-zijn-al-thuis/

 

Honderden kinderen, zoals Zahraa, Liwaa, Juri en Kristine, leven elke dag in angst en onzekerheid. Deze kinderen wonen al langer dan vijf jaar in Nederland. Het zijn onze buren, onze klasgenoten, onze collega’s, onze teamgenoten en onze vrienden. Ze horen bij ons. Maar hoe Nederlands deze kinderen zich in hun hoofd en hart ook voelen, ze hebben nog steeds geen vergunning om hier te mogen blijven. Omdat ze in Nederland geworteld zijn en zich hier thuis voelen, zijn ze iedere dag opnieuw bang om te worden uitgezet naar een land dat ze nauwelijks kennen. Dit is schadelijk voor kinderen en bedreigt hun ontwikkeling.

De procedures duren veel te lang en kinderen zijn de dupe. Regeringspartijen komen voortdurend met tijdelijke oplossingen en daardoor keert het probleem steeds weer terug. Wij vinden dat het tijd is voor een duurzame oplossing. Kinderen hebben immers zekerheid, veiligheid en houvast nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en gezond op te groeien.

Het belang van het kind hoort centraal te staan. Doe met ons mee. Teken de petitie. Deel de boodschap. Samen kunnen wij de regering overtuigen van wat iedereen die deze kinderen kent, allang weet: ze zijn al thuis.